سنوار ۶۱ ساله که با کنیه ابو ابراهیم شناخته میشود، در اردوگاه پناهجویان خان یونس در جنوب نوار غزه به دنیا آمد. والدینش اهل اشکلون بودند اما بعد از آواره شدن فلسطینیان از خانههای آبا و اجدادیشان در فلسطین، مجبور به ترک شهرشان شدند.
این مهاجرت اجباری بعد از جنگی رخ داد که با اعلام تشکیل کشور اسرائیل در سال ۱۹۴۸ در گرفت. سنوار که چهرهاش با موهای یکدست سفید و ابروهای مشکی شناخته میشود، رهبر شاخه سیاسی حماس در غزه و از رهبرانی بود که نامش در صدر فهرست افراد تحت تعقیب اسرائیل قرار داشت.
یحیی سنوار در خان یونس به مدرسه رفت و بعد از آن از دانشگاه اسلامی غزه در رشته زبان عربی لیسانس گرفت. اسرائیل اولین بار سنوار را سال ۱۹۸۲ و در سن ۱۹ سالگی به دلیل «فعالیتهای اسلامی» دستگیر کرد و بعد از آن هم او یک بار دیگر در سال ۱۹۸۵ بازداشت شد.
تقریبا می توان گفت سنوار بعد از آزادی از زندان های اسرائیل به فکر انجام عملیاتی بزرگ برای آزادی فلسطین افتاد. آوریل ۲۰۲۲ او در نطقی تلویزیونی از مردم خواست که به هر طریق ممکن به اسرائیل حمله کنند. سنوار در سال ۲۰۲۱ قدردانی خود از ایران را این طور بیان کرد: «اگر به خاطر ایران نبود، مقاومت فلسطین تا این حد توانایی نداشت.»
اگرچه بعد از ترور هنیه، حماس زیر ذره بین اسرائیل در غزه قرار گرفت اما روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در گزارشی به توصیف نحوه کنشگری او در غزه پرداخت و نوشت «یحیی سنوار رهبر حماس در غزه منزوی است اما همچنان با مبارزان و رهبری این گروه در سایر نقاط خاورمیانه در ارتباط است.»
این واقعیت که سنوار در ارتباطات خود جنبه احتیاط را رعایت میکرد تجربهای بود که پیشتر در جریان ترور دیگر مقامهای ارشد حماس و حزبالله لبنان حاصل شده بود و مقامهای این گروهها در استفاده از گوشیهای تلفن همراه بسیار احتیاط میکردند. در همین راستا روزنامه سعودی الشرق الاوسط که در لندن منتشر می شود هم در گزارشی نوشته است که تنها تعداد کمی از مقامهای ارشد حماس میدانند که یحیی سنوار در کجا پنهان شده است. این روزنامه به نقل از یکی از مقامهای ارشد حماس نوشته بود که سنوار میتواند هم با افرادش مکالمه تلفنی داشته باشد و هم به نقاط مختلف در غزه هم سرکشی کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم